Het weer in het Rensenpark

29

Natuur

Het Rensenpark is bijna 11 hectare groot, bijna 22 voetbalvelden. Het grootste gedeelte bestaat uit openbaar groen. Er staan staan veel verschillende bomen. Eén van de meest karakteristieke onderdelen in het park is de monumentale bomenlaan die deels over de Savanne loopt. De vroegere eigenaren van het Willingehuis lieten achter hun woning een 350 meter lange bomenlaan van zomereiken aanleggen. Een groot deel van de bomen staat er nog steeds. Je kunt de vorm van de laan er nog goed in terugzien.

Bijzondere bomen

Veel bomen in het Rensenpark horen bij de omgeving zoals zomereiken, gewone beuken en ruwe en zachte berken. Er zijn ook Amerikaanse eiken, tamme kastanjes en gewone esdoorns. Op sommige plekken in het park staan exotische bomen die horen bij de verschillende ‘werelddelen’ van de oude dierentuin. In de buurt van het vroegere olifantenverblijf staan een tulpenboom, valse tulpenboom en een watercipres. De Japanse Esdoorn op de plek van het tijgerverblijf is een langzaam groeiende boom met blad dat in de herfst felrood kleurt. Rond de savanne staan onder andere de valse christusdoorns en bij het vroegere bizonsverblijf een moerascipres. Waar vroeger de beren liepen, staat een mammoetboom. Dit soort komt oorspronkelijk uit Californië. Het is de zwaarste boom ter wereld. Deze boom kan wel tientallen meters hoog worden. De mengeling van bomen geeft het Rensenpark zijn unieke, groene uitstraling.

Groenonderhoud

EMCO groep zorgt dat het park netjes en verzorgd blijft. Op werkdagen zijn meestal zo’n zes medewerkers in het park aan het werk. Dit varieert van schoffelen tot grasmaaien en het opruimen van zwerfafval. Dit zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die in het park werkervaring opdoen. Jij kunt ook je steentje bijdragen het Rensenpark schoon te houden. Zo gooi je jouw afval natuurlijk in een van de prullenbakken.