Het weer in het Rensenpark

29

Spelen

Ook voor de allerjongste bezoekers is er in het Rensenpark genoeg te beleven.

Vissen voeren

In de vijver vlakbij de entree aan de Hoofdstraat vind je nog een erfenis van de oude dierentuin. De grote karpers zijn namelijk niet meeverhuisd naar Wildlands en zijn nog altijd dol op visvoer (te koop bij de galerie van Ingo Leth). Ook in de grote vijver in het midden van het park zwemmen nog volop karpers rond.

Knuffelen in de Stadsboerderij

Hangbuikzwijntjes, schapen, geiten, kippen, cavia’s, konijnen en kakelende kalkoenen. Deze en nog veel meer dieren zijn te zien én te knuffelen in Akka’s Stadsboerderij.

Spelen

Tussen het voormalige Olifanteneiland en de Savanne staat een groot houten speeltoestel waar de kinderen heerlijk kunnen spelen terwijl je zelf rustig kunt zitten aan een van de picknicktafels naast het beachvolleybalveld. Ook vlakbij de entree aan de Sterrenkamp is een speeltuin met een aantal  speeltoestellen.

In de toekomst: bijzondere speeltoestellen

Het gebied rond het voormalige Safarirestaurant –nu Engels theehuis Twessers– en het houten speeltoestel bij het oude olifantenverblijf  is het hart van het Rensenpark. Volgens de ontwerpvisie voor de openbare ruimte van het Rensenpark komt hier horeca, een fraai terras en een bijzondere speelplek voor de allerkleinsten. Verder maken we hier een openluchttheater voor intieme voorstellingen. Trots van het gebied wordt een pronktuin met bijzondere beplanting. De planning van deze nieuwe voorzieningen is nog niet bekend.