Het weer in het Rensenpark

29

Sporten

Het Rensenpark is een paradijs voor wandelaars. Honden zijn van harte welkom bij je rondje door het park als je ze aan de lijn houdt. Ook sporters komen in het park aan hun trekken:

Hardlopen

Neem het Rensenpark eens op in je hardlooproute. Alleen een rondje rond de Savanne is al 750 meter. Dat tikt lekker aan!

Fietsen

Fietsers zijn te gast in het Rensenpark. Je mag dus fietsen, maar moet wel rekening houden met voetgangers en spelende kinderen. Niet te snel dus. Dan heb je ook meer tijd om te genieten van de fraaie omgeving! Snorfietsen, brommers en scooters zijn niet welkom in het park.

Beachvolleyballen

Op de plek waar vroeger bavianen krijsten, ligt nu een beachvolleybalveld waar je lekker een (oefen)partijtje kunt spelen. Het is niet mogelijk het veld te reserveren. Je vindt het volleybalveld vlak bij de entree aan de Minister Kanstraat.

Yoga, chie en Taikishin

Naast de entree aan de Sterrenkamp, in het voormalige Paviljoenrestaurant, zit stichting Cho. Vijftigplussers kunnen hier meedoen aan tal van sporten zoals yoga, Chie en Taikishin. Binnen staat een biljart- en een pooltafel. Bij mooi weer organiseert Cho regelmatig buitenactiviteiten.

Balletje trappen en meer

Een aantal panden van de oude dierentuin is de afgelopen jaren gesloopt. De vrijgekomen gebieden zijn opnieuw ingericht. Daardoor heeft het park verschillende royale grasvelden. Een balletje trappen, gezellig frisbeeën, mediteren of yoga in de buitenlucht? Ruimte genoeg!

In de toekomst: sporten op het olifanteneiland

Volgens de ontwerpvisie voor de openbare ruimte van het Rensenpark wordt het oude buitenverblijf van de olifanten in de toekomst een eiland voor sport en beweging. Een unieke plek voor freerunners, bootcampers, beoefenaars van callisthenics, basketballers, beachvolleyballers en toeschouwers. Bij de inrichting gebruiken we bestaande onderdelen, zoals de rotsen. Denk bijvoorbeeld aan een basketbalgedeelte op de plek van de oude waterval met ‘olifantenbadkuip’. De planning van deze nieuwe voorzieningen is nog niet bekend.